Praktijk diploma boekhouden

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Praktijk diploma boekhouden (PDB)

Een boekhouder verwerkt alle financiële transacties van een onderneming of instelling: inkomsten, uitgaven, ontvangsten en betalingen. Uit deze gegevens kan de directie conclusies trekken over de gang van zaken in het bedrijf. Een boekhouder heeft dus een verantwoordelijke baan en wordt tevens gezien als vertrouwenspersoon van de directie. Het werk is daarnaast ook erg afwisselend en biedt een ambitieuze boekhouder veel perspectief. Het is bepaald niet zo′n dorre baan als sommigen denken.Een goede boekhouder wordt u niet zomaar, daar is veel ervaring voor nodig. Daar gaat een degelijke opleiding aan vooraf. Correct Opleidingen ontwikkelde een zeer duidelijke en goed te volgen cursus Praktijkdiploma Boekhouden.. Deze cursus is uitermate geschikt voor mensen die administratief medewerker of medewerkster willen worden of reeds een administratieve functie bekleden, maar hier geen specifieke opleiding voor hebben genoten. Tevens vormt het officieel erkende Praktijkdiploma Boekhouden een goede basis als u in de toekomst de cursus MBA wilt gaan volgen.

Sla de personeelsadvertenties er maar eens op na: het Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) is een van de meest gevraagde diploma´s op dit moment. Het diploma wordt dan ook zeer gewaardeerd door (toekomstige) werkgevers. En dat is ook niet zo gek, want deze opleiding is heel veelzijdig. De studie voor het PDB-diploma bij Correct Opleidingen is bijzonder aantrekkelijk, omdat voor weinig geld en in een korte tijd, een grondige voorbereiding op het examen wordt gegeven. Bovendien verhoogt een PDB-diploma uw carrièrekansen aanzienlijk!

Het examenprogramma Praktijkdiploma boekhouden gaat drastisch veranderen. U heeft nu meer mogelijkheden en kansen om een administratief diploma te behalen.

Basiskennis Boekhouden, Basiskennis Calculatie en Computerboekhouden zijn onderdeel geworden van het Praktijkdiploma Boekhouden.

Bestemd voor:

– bezitters van het diploma Basiskennis boekhouden en Basiskennis calculatie;
– personen in een administratieve functie;
– schoolverlaters zonder diploma;
– mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt;
– hij/zij die zijn/haar positie in het bedrijfsleven willen verbeteren;
– starters.

Heeft u nog nooit iets te maken gehad met boekhouden of twijfelt u aan uw eigen kunnen? Dan kunt u uiteraard ook eerst de slechts 2 maanden durende cursus Basiskennis Boekhouden volgen.

Vooropleidingen: BKB/BKC
Cursusduur: 5 maanden (20 lessen van 3 uren)
Start: diverse startmomenten
Lesavond: woensdagavond
Lestijden: 18.30- 21.30 uur
Huiswerkbesteding: circa 6 a 7 uur per week
Leslokatie: Utrecht

Examen: Landelijk examen van de Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens
Examenmoment: Begin juni of begin januari afhankelijk van startmoment cursus.
Vervolgmogelijkheden: MBA

Nieuw: de uitgebreide intensieve dagopleiding

Correct Opleidingen verzorgt de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) nu ook in een nieuwe vorm, een uitgebreide intensieve dagopleiding van 8 dagen. Bovendien volgt u de lessen in een groep van maximaal 8 cursisten. Voor u betekent dit nog meer lestijd en persoonlijke aandacht.

Studieprogramma praktijkdiploma boekhouden

De cursus is samengesteld aan de hand van de exameneisen van de Stichting Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens. Dit houdt in dat u de stof bestudeert die ook gevraagd wordt op het examen. De volgende modules worden behandeld:

1. Boekhouden.

– enkel en dubbel boekhouden;
– balans, verlies- en winst-rekening;
– grootboek en elektronische gegevensverwerking.

2. Bedrijfscalculatie en statistiek.

– kostprijs;
– intrest;
– goederenhandel;
– effectenhandel;
– verzekeringen;
– vreemde valuta;
– verdelingen;
– index cijfers;
– grafieken en tabellen.

3. Handels- en Wetskennis.

– goederenhandel;
– vervoer en opslag;
– verzekering;
– geld-, bank- en krediet-wezen;
– effecten;
– samenwerkingsvormen;
– Nederlandse instellingen voor het bedrijfsleven;
– personenrecht;
– vermogensrecht.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]