Loonadministratie

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL)

Loonadministratie is een complex vakgebied. Voor een salarisadministrateur is het dan ook belangrijk dat hij/zij inzicht heeft in actuele wet- en regelgeving en de gevolgen voor de loonadministratie. Met deze opleiding verwerft u de nodige kennis en vaardigheden, zodat u op de hoogte bent van de actuele zaken in uw vakgebied.

U heeft al ervaring in de financieel-administratieve sfeer maar wil uw actuele kennis op het gebied van loonadministratie opfrissen. Een loonstrookje is veel beter te verklaren met actuele kennis van loonbelasting en werknemersverzekeringen.

Ook het voorlichten van werknemers is handiger met kennis van geldende regels en wetten. De opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) voorziet in deze behoefte en stoomt u klaar voor alle zelfstandig werkzaamheden op een loonadministratie. Bovendien is dit diploma voor werkgevers een belangrijke pré en voor u een uitstekend opstapje naar een hogere salarisschaal.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Loonheffing (LH)
Opbouw loonheffing
Fiscaal loon
Heffingskortingen

Sociale Verzekeringen (SV)
Organisatie en sociale zekerheid
Premieheffing werknemers- en volksverzekeringen
Overzicht van uitkeringen en loonkostensubsidies

Arbeidsrecht (AR)
Arbeidsovereenkomsten
Bedrijfs- en beroepspensioenregelingen
Opzegging en ontslag

Vooropleiding & examen

Voor de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) is geen specifieke vooropleiding nodig. U dient wel te beschikken over een afgeronde opleiding op HAVO- of VMBO-niveau. Ook de opleiding Basiskennis Loonadministratie (BKL) vormt een prima basis.

De onderdelen Loonheffingen en Sociale verzekeringen worden tweemaal per jaar schriftelijk geëxamineerd. Het onderdeel Arbeidsrecht wordt op meerdere momenten per jaar online geëxamineerd. Meer informatie over de examens vindt u op www.associatie.nl. De opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie van Correct Opleidingen sluit nauw aan op deze examens.

Vooropleidingen: geen
Cursusduur: 2 maanden (8 lessen van 3 uren)
Start: 10 november 2008
Lesavond: maandagavond
Lestijden: 18.30- 21.30 uur
Huiswerkbesteding: circa 6 a 7 uur per week
Leslokatie: Utrecht
Examen: Landelijk examen van de Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens
Examenmoment: Begin juni of begin januari afhankelijk van startmoment cursus.
Vervolgmogelijkheden: Vakopleiding Payroll (VPS)

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]